Повернутися до звичайного режиму

Міжнародний день миротворців ООН

30 травня в Національній академії Національної гвардії України відзначили Міжнародний день миротворців ООН. Святковий день пройшов під девізом «Разом за мир» – саме ці слова є символічними сьогодні для усього українського народу.
На урочистості до навчального закладу завітали більш ніж 300 гостей. Серед них учні-миротворці Жовтневого району, курсанти, учасники громадських організацій та об’єднань і, звичайно ж, миротворці та ветерани.
До уваги гостей було представлено виставку сучасної та раритетної зброї, деякі зразки зброї були створені ще у 18-му сторіччі; фотовиставку із світлинами миротворчої діяльності, зробленими, починаючи з 1992 року, коли перші військовослужбовці незалежної України вирушили у першу місію з підтримання миру у колишній Югославії.
З привітальними словами виступили голова правління Київської регіональної організації миротворців Володимир Попович, голова Харківської обласної громадської організації ветеранів та інвалідів локальних війн, радник міського голови з питань ветеранів Іван Стойка. З окремою доповіддю про діяльність миротворчих організацій у Харківській області виступив голова правління ХООО миротворців ООН та учасників міжнародних операцій Сергій Самойлов. Миротворці Харківської області активно приймають участь у допомозі переселенцям та збирають гуманітарну допомогу для дітей Донбасу, зокрема зазначив Сергій Самойлов.
Кiлькiсть переглядiв: 108